eMail Aneh dari Yahoo (Bagaimana menanggapinya?)

Posted on Updated on

Di inbox emailku di Yahoo, aku baru saja menerima eMail aneh. Anehnya, aku diminta verifikasi lewat reply eMail. Padahal biasanya verifikasi itu saat hendak login. Apakah kau pernah mendapatkannya? Bagaimana menanggapinya? Aku khawatir jangan-jangan ini adalah PENIPUAN.

Ini loh… eMail aneh yang kuterima:

Yahoo! Verification Alert!!! (KMM69467VL055834KM)

Sabtu, 13 Juni, 2009 15:58
Dari:
“Yahoo Customer Service” <yahoo.verification@yahoo.com>
Kepada:
Penerima tidak ditampilkan

Account Information

Dear Valued Member,

Due to the congestion in all Yahoo users and removal of all unused Yahoo Accounts,Yahoo would be shutting down all unused Accounts,You will have to confirm your E-mail by filling out your login info below after clicking the reply botton or your Account will be suspended within 24 hours for security reasons.

CONFIRM YOUR IDENTITY. VERIFY YOUR FREE YAHOO ACCOUNT NOW !!!

Due to the congestion in all Yahoo users and removal of all unused Yahoo Accounts, Yahoo would be shutting down all unused Accounts, You will have to confirm your E-mail by filling out your Login Information below after clicking the reply button, or your account will be suspended within 24 hours for security reasons.

Yahoo! ID Card

Name:……………………. ………………………… ..

Yahoo! ID:……………………… ……………………

Yahoo! Mail Address:…………………. ………..

Password:………………… …………………………

Member Information

Gender:………………….. ………………………… ………..

Birthdate:……………….. ………………………… ……….

Occupation:………………. ………………………… ………

Iklan

5 thoughts on “eMail Aneh dari Yahoo (Bagaimana menanggapinya?)

    mus said:
    13 Juni 2009 pukul 22:19

    Resolved Question

    Alert: I receive e-mail from YAHOO CUSTOMER SERVICE” (yahoo.verification@yahoo.com?)
    they ask sensitive info about myself, account password and log-in. Otherwise, they say yahoo will close may account. Can you do something about them. It is very frustrating.

    Best Answer:

    Actually you can report it but there is not a lot Yahoo can do about these scams. The messages come from computers which are taken over by hackers and used for this purpose. It is almost impossible to catch these people. The main thing is for us to be careful not to fall for their scams. Don’t answer just delete them Good luck and be careful.

    Lebih lengkap di Yahoo Answer

    Semoga bermanfaat.

      M Shodiq Mustika responded:
      13 Juni 2009 pukul 22:29

      @ mus
      Makasih atas penjelasannya. Bermanfaat banget!

    roedy said:
    13 Juni 2009 pukul 22:52

    aku pernah pak shodiq terima yang gituan, makanya aku ganti hotmail, itu kalo di jawab bahaya, bener delete aja dulu aku salah, tapi aku uda lupa kapan terjadi uda lama dulu waktu pake yahoo email akhirnya aku ganti hotmail karena abis itu aku dapet email terus2 an sehari bisa 50 sampai 100 an lah kalo ga salah yang isinya ga karuan dan anehnya pengirimnya selalu berbeda email maka jika di spam ga mempan mereka itu

    roedy said:
    13 Juni 2009 pukul 23:02

    tambahan akupun suda mengganti pasword tetap aja banyak gangguan, bikin kesel, lagipula waktu itu kan blom ada internet di sini koneksi masih pake telkomnet (lamban)yg sangat terbatas waktunya.

    Mr.o2n said:
    15 Juni 2009 pukul 10:54

    Mungking karna emailku tergolong masih baru jadi belum perna mas dapet email kaya begitu,kecuali kalau aku habis registrasi baru ada email yg membutuhkan verfikasi.

Silakan sampaikan pemikiran Anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s